Lugnetspelen 2024

Premiär för Lugnetspelen

Falun, den 16 februari - Under ett regnigt och töigt morgonväder invigdes den efterlängtade premiären av Lugnetspelen i Falun. Trots väderutmaningarna hade deltagarna ett strålande humör när de tog sig an elljusslingan för ett eller två varv, antingen på egna längdskidor eller hyrda sådana. Med Peo Karlström som speaker och ett team av engagerade funktionärer som gav sitt fulla stöd, skapades en atmosfär av gemenskap och trivsel, som redan har fått flera deltagare att anmäla sig till nästa upplaga av Lugnetspelen.

Lugnetspelen 2023

Humöret på topp vid uppställning inför den individuella starten i längdskidåkningen

Lugnetspelen 2023

Tension hade sin hejaklack på plats i regnet

Lugnetspelen 2023

Stark åkning in mot målgång

Lugnetspelen 2023

Vissa tog ut sig rejält, men var glada ändå

Lugnetspelen 2023

Deltagarna från Clockwork gjorde en grym insats och firade tillsammans

Lugnetspelen 2023

Man blir lycklig av att ta sig i mål på Lugnetspelen

Den första upplagan av Lugnetspelen inkluderade tre olika sporter: längdskidåkning, promenad-quiz och innebandy. Enligt Ulf Alexandersson från Ageniuz, det företag som står bakom konceptet, är visionen med Lugnetspelen att skapa ett stort event för företag och organisationer som värdesätter friskvård och hälsosamma medarbetare. "Om fem år ser vi framför oss att vi har tusentals deltagare från företag i hela Sverige som samlas på Lugnet i Falun för att njuta av gemenskap, tävlingar och hälsosamma aktiviteter tillsammans," tillägger han.

Lugnetspelen 2023

Många glada ansikten på startlinjen

Lugnetspelen 2023

En fin spurtraka in mot mål i Lugnetspelen

Nästa Lugnetspelen är redan inbokat till fredag den 20 september och kommer att fokusera mer på sommaraktiviteter. Därefter planeras Lugnetspelen att äga rum två gånger om året, både i februari och september.

Under premiärdagen tog även Promenad-Quizarna sig ut för att utforska Lugnetområdet och dess faciliteter. Promenaden, som sträckte sig mellan 1,5 till 2 timmar, innebar att man letade efter strategiskt placerade frågor och försökte svara rätt. Emma Tranevik från Tension tog hem segern efter en spännande tävling, där hon vann på målfoto över Jimmy Storön från Printeliten med 40,5 av 60 poäng.

I längdskidtävlingen fanns två segrare: Anna Andersson från Clockwork segrade på den 3,3 km långa sträckan med tiden 16 minuter och 45 sekunder, medan Christoffer Hurtig från Tension tog hem segern på den dubbla sträckan, 6,6 km, med tiden 32 minuter och 5 sekunder.

Lugnetspelen 2023

Tävlingsledningen har koll på att tidtagningen blir rätt

Lugnetspelen 2023

Dagens speaker, Peo Karlström, intervjuar vinnaren på 6,6 km, Christoffer Hurtig, Tension

På Lugnetspelen belönas inte bara prestationen, utan även deltagandet. Förutom guldmedaljer i respektive sport och distans, delas två viktiga vandringspokaler ut. Den första går till Lugnetspelens Poängvinnare, som tilldelas det företag som lyckats samla flest poäng baserat på placeringarna i de olika tävlingarna. Den andra pokalen, Lugnetspelens Friskvårdsföretag, tilldelas det företag som haft flest deltagare under dagen i förhållande till antalet anställda (minst 20 anställda).

Efter längdskidtävlingen avnjöt deltagarna after-ski och fika på konferensrummet Utsikten, där de kunde koppla av och diskutera sina prestationer. Stämningen var på topp och humöret högt.

Lugnetspelen 2023

Lugnetsspelens två stora vandringspokaler

Lugnetspelen 2023

Lugnetspelens egna minimuffins var ett uppskattat inslag på after-skin i Utsikten

På eftermiddagen flyttade Lugnetspelen in i Sporthallen för innebandyturneringen. Efter en spännande tävling stod Falu Energi & Vatten som segrare efter att ha besegrat Kopparstaden med 8-7 i en dramatisk final. Trots innebandyns känslomässiga intensitet rådde en glad och uppsluppen stämning under hela turneringen.

"Det här var en succé," kommenterade Bo Johansson, medgrundare av Ageniuz, efter premiären. "När jag såg alla leenden och hur glada folk var så förstod jag att det här kan bli hur stort som helst"

Lugnetspelen 2023

Funktionärerna i sekretariatet redo för nedsläpp

Lugnetspelen 2023

Fyra rutinerade innebandydomare skapade en trygg upplevelse för alla spelare

Lugnetspelen 2023

Glad stämning på plan i matchen mellan Sacpro och Stora Enso

Lugnetspelen 2023

Stabilt hemjobb av Falu Energi & Vatten i mötet med Sacpro

Lugnetspelen 2023

Fokus på Kopparstadens bänk

Lugnetspelen 2023

Glädje och uppskattade domare präglade dagen

Lugnetspelen 2023

Vinnarna i Lugnetspelens första Innebandyturnering – Falu Energi & Vatten

Vinnare, Lugnetspelen 16 februari 2024

Längdskidor, 3,3 km
Anna Andersson, Clockwork

Längdskidor, 6,6 km
Christoffer Hurtig, Tension

Promenad-Quiz
Emma Tranevik, Tension

Innebandy
Falu Energi & Vatten

Lugnetspelens Poängvinnare
Tension

Lugnetspelens Friskvårdsföretag
Sacpro

Lugnetspelen 2023

Förberett för prisutdelningen på avslutningsmiddagen på First Hotel Grand

Lugnetspelen 2023

Lugnetspelens funktionärer som kämpade hela dagen för att ge alla
deltagare en upplevelse utöver det vanliga